KingOfPopMJ -

Idag begravs Michael!

Det är endast släktingar och nära vänner som bjudits in till begravningsceremonin. Polisen har i förväg varnat Jacksons fans att de inte kommer att släppas i närheten. Flera gator stängs av för trafik intill kyrkogårdens entré i Glendale utanför Los Angeles.Den diskreta ceremonin har planerats i kontrast till den minneshyllning som ägde rum i juli, kort efter Jacksons död, då en rad kända sångare uppträdde inför 20 000 fans i Los Angeles Staples Center.

Den mer än hundra år gamla kyrkogården Forest Lawn är i vanliga fall till största delen öppen för allmänheten. Men det finns strikta regler för att undvika att platsen – med dess många praktfulla monument – blir en turistattraktion. Kändisspaning bland de döda uppmuntras definitivt inte. Det finns inga offi­ciella kartor som kan ge hjälp att hitta runt på det vidsträckta området

Michael Jacksons guldutsmyckade kista kommer att placeras i en privat del av kyrkogårdens stora mausoleum – Great Mausoleum – som är en väldig, klassiskt inspirerad byggnad. Bland dekorationerna finns reproduktioner av Leonardo da Vincis ”Nattvarden” och Michelangelos staty av Moses. Jackson är knappast ensam som kändis i sammanhanget. Han får sällskap av mytomspunna Hollywoodstjärnor som Clark Gable, Jean Harlow, WC Fields och Red Skelton.

Inte så långt från mausoleet ligger andra legender och berömdheter som Humphrey Bogart, Errol Flynn, Jimmy Stewart, Walt Disney och Nat King Cole begravda inom Forest Lawns område. Attraktionskraften hos Forest Lawn som plats för den sista vilan uppges också ha ökat ytterligare efter att det blev känt att Michael Jackson skulle begravas på kyrkogården.

Forest Lawn Memorial Park grundlades 1906 av en grupp affärsmän som uppmuntrade kunder att köpa platser för sin framtida grav. Värdet av marken ökade kraftigt med efterfrågan. I dag sträcker sig kyrkogården – eller minnesparken som den kallas – över långt mer än en kvadratkilometer och den sysselsätter 300 anställda. Det finns olika sektioner som getts namn som Graceland, Slumberland och Babyland.

Äntligen får han vila i frid! R.I.P Michael Joseph Jackson! < 3333


Kommentarer
Postat av: saga

super fin blogg :P

2009-09-03 @ 20:09:54
URL: http://sagaaa.blogg.se/
Postat av: D E L L A

tack detsamma :D<3

2009-09-03 @ 20:37:05
URL: http://dellas.blogg.se/
Postat av: Marie

Jag önskar att han äntligen får vila i frid och har fått ro i sin själ...han har säkert redan förlåtit alla som burit sig dumt åt mot honom. Det var så han var...

Dem goda får gå först....

2009-09-03 @ 20:46:27
URL: http://lindblomma.blogg.se/
Postat av: VICTORY

MEN vad fint det blivit på bloggen, kära du!! LÄNGE LEVE DIG, min KUNG<3!!

2009-09-03 @ 20:50:45
URL: http://pearlsofglass.blogg.se/victoria
Postat av: Tove ღ

tack !:D

2009-09-03 @ 21:16:11
URL: http://toveelundberg.blogg.se/
Postat av: saga

allt bra då? :)

2009-09-04 @ 12:21:26
URL: http://sagaaa.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0